Dice Mice

Dice MiceMuizen en kaas, het blijft een fascinerende combinatie. Zeker voor deze dobbelende Dice Mice voor wie naast een goudgele Goudse ook een potje dobbelen niet valt versmaden. Tactisch inzicht is de muis niet vreemd, want om dit spel met maar liefst 8 dobbelstenen winnend af te sluiten, zul je goed gebruik moeten maken van een uitgekiend gevoel voor strategie, want hij mag elk getal maar een keer per ronde gebruiken en de 6 is verplicht.

Dice Mice Spelregels

Bust!Leg na elke worp die je doet de gelijke dobbelstenen of een enkele dobbelsteen met het hoogste puntenaantal weg op de Bank. Het getal op de stenen dat je hebt weggelegd mag slechts één keer per ronde (dat dus uit maximaal 5 worpen bestaat) worden weggelegd. Je kunt elke score op de Bank wegzetten, maar let erop dat je binnen een ronde minstens één zes weglegt, anders ga je sowieso Bust en heb je verloren. Tactiek is dus heel belangrijk in Dice Mice! Speel je direct op safe en bank je die ene zes, of kies je liever voor dat paartje vijven en loop je de kans dat je verder in het spel geen 6 meer tegenkomt. Lukt het je om precies de zes lege plekken op de Bank te vullen, dan kun je verder spelen voor plaats zeven & acht.

Dice Mice Puntentelling

Voor de eerste 6 dobbelstenen die je op de Bank legt scoor je de waarde van elke steen. Vul je ook plek 7 op de Bank dan levert dat de score + 2 op en voor plek 8 krijg je 6 extra punten. Als je in een ronde geen zes gooit krijg je geen punten voor die ronde.