Klondike Solitaire

Klondike SolitaireGewapend met een pikhouweel, een gezonde fascinatie voor edelmetalen, een beetje mazzel en een heleboel geduld trokken ze naar Klondike Canada aan het einde van de 19e eeuw, op zoek naar het mooiste gesteente, diep in de aarde. Ook met die eigenschappen kom jij een heel end met Klondike Solitaire, het ouderwets leuke patiencespelletje voor gelukszoekers met goudkoorts.

Klondike Solitaire Spelregels

Net als bij de standaard Patience regels vind je bij het begin van het spel zeven aflopende kolommen speelkaarten op het speelbord, waar bij iedere kolom bovenste kaart open ligt. Bovenin links vind je de uitgiftestapel en daarnaast de vier lege plekken waar tijdens het spel de rijtjes kaarten met Schoppen, Ruiten, harten en Klaver in oplopende volgorde gesorteerd komen te liggen, beginnende met een Aas. Aan jou de taak deze te vullen!

Perfecte score bij Klondike SolitaireJe begint de eerste ronde met 52 speelkaarten, waarvan er zeven openliggen en eenentwintig gesloten in de aflopende kolommen op het speelbord zijn geplaatst. De overige 24 speelkaarten liggen weggestopt in de uitgiftestapel. Door binnen deze zeven kolommen op- of aflopend kaarten op elkaar te leggen – zwart op rood en rood op zwart – kun je zo de dichte kaarten openen en makkelijker een reeks maken. Zit je vast, dan kun je op de uitgiftestapel klikken en zo een nieuwe kaart in het spel brengen. Vind je een Aas, dan speel je deze sowieso door naar een van de vier sorteerstapels bovenin. Ook kun je doorgaan met het doorschuiven van de (lagere) kaarten naar deze sorteerstapels zodat er ruimte ontstaat in de kolommen. Door strategisch te spelen kan dat net het verschil uitmaken tussen een perfecte score of een verliesbeurt! Maak je een foutje? Geen probleem, je kunt 3x een stap terug gaan in het spel.

Klondike Solitaire Puntentelling & Bonus

High ScoreElke omgedraaide speelkaart levert 10 punten op in Klondike Solitaire. Speel je een kaart door naar een sorteerstapel dan krijg je daar 50 punten voor en lukt het je alle kaarten naar de sorteerstapels te sturen zonder de uitgiftestapel opnieuw te schudden dan is dat maar liefst 125 bonuspunten waard. Eén keer opnieuw schudden levert 100 bonuspunten op, 2 keer 75 punten, 3 keer 50 punten en je ontvangt 25 bonuspunten wanneer je 4 keer de kaarten schudt. Bij vijf keer schudden vallen er geen bonussen meer te krijgen, maar speel je je potje patience supersnel, dus binnen de 10 minuten, dan krijg je de overgebleven tijd in secondes als bonuspunten aan je score toegevoegd.