Regal Freecell

Regal FreecellLang, heel lang geleden waren vier koninkrijken met elkaar in oorlog. In plaats van de wapenen ter hand te nemen en elkaar lang en bloedig te bestrijden en belegeren kozen ze voor een andere strijd: die van de speelkaarten. Potje na potje speelden de families en eens werd het kaartspel zo lang en intens gespeeld dat van lieverlee de kaarten alle spelers betoverden en de nobele families voor altijd en eeuwig opsloten in de speelkaarten, zoals je ze nu nog altijd geportretteerd ziet in elk kaartspel. Of is dat eeuwig niet voor altijd? Help jij de families herenigen in Royal Freecell patience en bevrijd ze van hun vloek!

Regal Freecell Spelregels

Regal Freecell JokerRegal Freecell is gebaseerd op het Engelse Freecell, een aloude variant op patience. Aan jou de taak om, net als bij patience, uiteindelijk oplopende stapels te maken van Harten, Ruiten, Schoppen en Klaver. Je begint eerst met het verplaatsen van kaarten op de acht stapels. Dit doe je door de kaarten af te wisselen qua kleur – dus zwart op rood en vice versa – en de kaart die je op de stapel legt dient een hogere waarde te hebben als de al liggende speelkaart. Kun je geen kaarten meer verplaatsen, dan maak je gebruik van de Free Cells, de vier lege plekken links bovenin het speelbord. Hier kun je een kaart even wegleggen, zodat er weer nieuwe combinaties op de acht stapels kunnen worden gemaakt en de speelkaarten uiteindelijk van Aas naar Heer weggespeeld kunnen worden naar de finaleplaatsen rechtsboven. Maar pas op: hoe minder vrije cellen beschikbaar zijn, des te minder kaarten je tegelijk kunt verleggen. Maak je een vergissing, dan kun je per spel drie keer je laatste handeling ongedaan maken.

Ook zitten er Jokers in het spel die een bonus opleveren wanneer je ze wegspeelt, maar die je ook kunt gebruiken om ongeacht welke kaart mee te stapelen. Daarnaast zijn er een paar kaarten die omgedraaid liggen; welke kaart dit is blijft een mysterie…

Regal Freecell Puntentelling

Je scoort 25 punten voor elke kaart die wordt weggespeeld naar de finaleplaatsen rechtsboven het speelbord. Lukt het je het hele spel uit te spelen binnen de gegeven tijd dan levert dat je een tijdbonus op van 2x de overgebleven speeltijd in seconden. De jokers zijn aan het begin van het spel 150 punten waard. In de eerste drie minuten van het spel loopt de waarde van de jokers terug naar 50.