Solitaire

Speel Solitaire OriginalSpeel hier het klassieke kaartspel Solitaire en speel de 52 speelkaarten weg naar de sorteerstapels door slim te stapelen. Even lekker ontspannen met een klassiek vormgegeven potje patience zonder franjes of extra toevoegingen, maar wel met de kans om een leuke geldprijs te winnen. Of speel Solitaire onbeperkt gratis, dat is helemaal aan jou.

Klik hier om te spelen

Solitaire Original Spelregels

Het speelbord bestaat uit zeven kolommen, een afgiftestapel met dichte kaarten en het uiteindelijke doel van Solitaire: de vier sorteerstapels rechtsboven, waar uiteindelijk alle gelijke soorten kaarten opeenvolgend moeten worden geplaatst om te winnen. Je sorteert de kaarten door deze in oplopende volgorde te plaatsen; van Aas naar 2 t/m 10 en dan Boer, Vrouw & Heer.

Sorteren met SolitaireDe speelkaarten op de zeven sorteerkolommen zijn dicht, met alleen de onderste kaart open. Alle zichtbare speelkaarten kunnen worden gebruikt om te sorteren. De kolommen vorm je door de kaarten om en om qua kleur en in aflopende volgorde neer te leggen. Dus rode Zes op zwarte Zeven op rode Acht etc. Om een gesorteerde kolom of een gesorteerd gedeelte van een kolom te verplaatsen, klik je op de hoogste kaart die je wilt verplaatsen en sleep je deze naar de andere kolom. Indien er een kolom leeg is, kun je hier alleen een Heer of een kolom beginnend met een Heer plaatsen. Kun je geen sortering meer maken of dichte kaarten open leggen, dan kun je een kaart pakken door op de uitgiftestapel te klikken.

Ligt er een Aas open in het spel, dan kun je deze direct doorsturen naar een van de vier sorteerstapels rechtsboven. Zo maak je weer ruimte in de zeven kolommen voor een andere kaart. Heb je bijvoorbeeld een Hartenaas weg kunnen spelen en komt er daarna een Hartentwee in het spel, dan kun je deze ook direct automatisch op de sorteerstapel leggen door erop te klikken, maar pas op: je kunt dit niet ongedaan maken.

Solitaire Original Inzetten & Bonusspel

Aan het begin van het spel kun je, bij voldoende saldo, je inzet bepalen: 10, 20 of 50 credits. Elke 2 weggespeelde kaarten leveren dan respectievelijk 2, 4 of 10 credits op. Klik je op Afronden dan wordt het gewonnen saldo aan je winst toegevoegd. Is het meer dan 100 credits dan kun je ervoor kiezen je uit te laten betalen op je bankrekening.