Spider Solitaire

Spider SolitaireOok voor iedereen met een gezonde griezel voor onze harige achtpotige vrienden is een ontspannend spelletje Spider Solitaire een van de leuke momenten van de dag. Je taak is simpel: Speel zo lang mogelijke reeksen van opeenvolgende speelkaarten van dezelfde soort weg van het paarse speelveld. Rood op zwart of zwart op rood; het maakt niet uit, zolang je maar van Ruiten, Schoppen, Hart of Klaver 2 tot 10 en dan Boer, Vrouw, Heer en Aas en dan weer de 2 op elkaar ziet te krijgen.

Klik hier om Spider Solitaire te spelen

Hoe speel je Spider Solitaire

Het spel bevat 104 kaarten, waarvan er 44 al op het speelveld liggen bij het begin van het spel. Deze dichte, omgekeerde kaarten zijn in 10 aflopende kolommen op het veld geplaatst met van elke stapel alleen de bovenste kaart zichtbaar. De rest van de kaarten liggen linksboven op de afname stapel. De 8 sorteerstapels – boven in beeld – zijn nog leeg. Zodra een complete serie Ruiten, Klaver, Schoppen of Harten is gevormd – aflopend van Heer tot Aas – worden de kaarten automatisch naar een van de sorteerstapels  verplaatst.

Sorteren van Kaarten in Spider Solitaire

Maak combinaties met Spider SolitaireDe kunst is alle kaarten zo goed mogelijk te sorteren voordat je weer nieuwe kaarten van de stapel neem, hiervoor kun je elke speelkaart gebruiken die zichtbaar is. Je kunt binnen een kolom al een serie vormen door kaarten van dezelfde soort in aflopende volgorde te verleggen. Dus bijvoorbeeld een Ruiten 3 op een Ruiten 4 etc. Het is ook mogelijk om een lagere kaart op een andere kleur te leggen. Bijvoorbeeld een Schoppen 4 op een Klaver 5. Kun je niet verder, dan pak je nieuwe kaarten door op de stapel linksboven te klikken en onderaan elke kolom zal dan een nieuwe kaart worden gelegd. Je kunt 6 keer nieuwe kaarten pakken.

Kaarten en Kaartkolommen verplaatsen

Klaver Speelkaarten comboOm een kaart te verplaatsen, klik en sleep je de kaart naar de juiste positie. Om een serie van kolom te verplaatsen klik je met de muis op de hoogste kaart die je wilt verplaatsen en sleep je deze naar de andere kolom, de bovenliggende serie zal automatisch meeverhuizen. Zijn een of meerdere kolommen leeg, dan kun je op deze alleen een Heer of een serie beginnend met een Heer plaatsen.

Het is dus niet mogelijk een serie kaarten met verschillende kaartsoorten te verplaatsen. Dichte kaarten komen automatisch vrij door de bovenliggende kaarten te verplaatsen, of zodra er zich een bovenliggende serie is weggespeeld naar een sorteerstapel.

Puntentelling Spider Solitaire

Voor elke dichte kaart die je omdraait verdien je 20 punten.