Bubble Up

Speel Bubble Up OriginalBubbel het speelveld leeg met de originele Bubble Up, de leuke variant op het bekende spelletje Bubbles. Speel BubbleUp gratis of doe mee aan de toernooien en maak kans op een leuk zakcentje, want bubbel je de Gouden Parel die in het spel verborgen zit naar beneden, dan scoor je flinke credits, tot wel 100 bonuspunten. Hoe beter je tactiek, des te sneller heb je het bord leeg gespeeld!

Klik hier om te spelen

Hoe speel je Bubble Up?

Zo speel je Bubble UpHet speelveld van Bubble Up bestaat uit 20 rijen met 16 bubbels (parels) per rij. Deze bubbels hebben verschillende kleuren die willekeurig over het totale speelveld zijn verspreid. Van dit speelveld zijn in het begin alleen de eerste 8 rijen zichtbaar, de overige rijen verschijnen één voor één gedurende het spel afhankelijk van het spelverloop. Op de teller midden onderin het speelveld zie je hoeveel onzichtbare rijen er nog beschikbaar zijn; deze telt af van 12 naar 0 beschikbare rijen.

Onderaan het speelveld bevinden zich een grote en een kleine oester. Deze oesters openen zich tegelijk en tonen dan ieder een parel in een bepaalde kleur. De grote oester, die precies in het midden staat, toont de parel waarmee gespeeld kan worden. Het is de bedoeling om deze parel te schieten op een kleurveld van 2 of meer aaneengesloten bubbels van dezelfde kleur.

Wanneer er raak geschoten wordt verdwijnt het hele kleurveld. De kleine oester geeft aan welke kleur zal volgen, zo kun je goed je juiste tactiek bepalen. Het kan zijn dat op het moment van spelen het onmogelijk is een kleurveld met minimaal 2 parels te raken. In deze situatie zit er niets anders op dan de parel op een andere kleur, of op 1 parel met dezelfde kleur te schieten. Indien je 3 keer mist, komt het gehele speelveld 1 regel naar beneden en tegelijkertijd wordt het veld enigszins door elkaar geschud. Na elke gemiste beurt schiet 1 van de 3 anemonen naar binnen, hierdoor weet je precies hoeveel keer er nog geschoten mag worden voordat het speelveld 1 regel zakt.

Explosieve Mijnen bubbels

Wanneer je tijdens het spel bewust of onbewust een mijn raakt, heeft dit als gevolg dat de parels door de mijn verwoest worden en deze parels tellen dus ook niet mee in je totaalscore. Let op: de parels die niet verwoest worden maar als gevolg van de ontploffing naar beneden vallen tellen wel gewoon. Dit houdt in dat het tot ontploffing brengen van een mijn niet altijd nadelig hoeft te zijn.

Scoor punten met de Gouden Parel van Bubble Up

In het spel zit een bijzondere, gouden parel. Raak je deze parel dan ontvang je direct 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 of 100 extra bonuspunten. Bovendien worden alle kleurvelden die tegen deze gouden parel aanliggen beschouwd als één groot kleurveld. Dit kleurveld wordt door deze actie in één keer weggespeeld, waardoor er extra punten worden behaald.

Steeds zul je zelf moeten bepalen wat de beste tactiek is. Deze tactiek moet er toe leiden dat de kleurvelden die geraakt worden uit zoveel mogelijk parels bestaan, dit levert de meeste punten op.
Het spel is uitgespeeld als de onderste rij van het speelveld de schaal van de grote oester in gesloten toestand raakt. Indien het speelveld is aangekomen op de voorlaatste rij gaan alle parels knipperen. Het spel eindigt eveneens als je de laatste parel afschiet. De laatste parel ontstaat als volgt: op het moment dat de laatste rij (rij 20) zichtbaar wordt, krijg je nog 3 pogingen. Dus na twee keer missen speel je met de laatste parel. Elk van de 3 laatste pogingen wordt aangeven met een knipperende rode anemoon.

Bonusspel

Elk spel heeft 1 of meerdere parels met een bonusster. Als je deze parels wegspeelt krijgt je een bonusster per parel. Bij een inzet hoger dan 10 krijgt je evenredig meer bonussterren (dus bij inzet = 50 credits ontvang je per goede parel 5 bonussterren).

Puntentelling Bubble Up

  • kleurveld met 3 bubbels = 3 punten
  • kleurveld met 4 bubbels = 5 punten
  • kleurveld met 5 bubbels = 8 punten
  • kleurveld met 6 bubbels = 12 punten
  • kleurveld met 7 bubbels = 17 punten
  • kleurveld met 8 bubbels = 23 punten
  • kleurveld met 9 bubbels = 30 punten
  • kleurveld met 10 bubbels = 38 punten
  • kleurveld met 11 of meer bubbels = 38 + 10 punten per bubbel meer dan 10

Bekijk de wintabel in het spel om te zien hoeveel credits je wint bij een bepaald aantal behaalde punten.