Jelly Madness

Jelly MadnessDe liefhebbers van drillende, fel gekleurde Jelly-O gelatinepuddinkjes en Jelly Beans, het lekkere Amerikaanse snoepje, kunnen hun hart ophalen met Jelly Madness. Hoe meer blauwe, roze, goudgele of knalrode Jelly’s je verbindt, des te meer punten je kunt verdienen. Of alle Jelly’s het helemaal te gek vinden als je ze van het bord aftikt is de vraag, er zitten naast hele vrolijke ook een paar knap sikkeneurige boontjes tussen.

Jelly Madness Spelregels

Doe je best en speel het hoogste mogelijke aantal gekleurde Jelly’s weg binnen de speeltijd én het aantal beschikbare zetten. Sleep met je muis of vinger over de Jelly waar je mee wilt beginnen en maak zo een ketting van gelijk gekleurde Jelly boontjes. Een spel bestaat uit 50 beurten, en elke ketting die je maakt geldt als een beurt. Kijk dus goed hoe elke ketting in elkaar zit en maakt deze zo lang mogelijk want dat levert je speciale bonussen op.

  • Regenboog JellyRegenboogJellyy. Deze Jelly kun je combineren met iedere kleur in het speelveld.
  • Exploderende Jelly’s Er zijn 3 exploderende Jelly’s te winnen: de BomJelly kan alle omliggende Jelly’s kan verwijderen. De andere twee exploderende Jelly’s spelen een horizontale of een verticale rij weg. Je kunt een bonusJelly met een andere bonus activeren, maar hiervoor krijg je geen extra bonuspunten.
  • Speciale BonusJelly De laatste bonusJelly is een hele speciale! Hij lijkt op de RegenboogJelly en je kunt hem ook verbinden met iedere kleur. Hij verwijdert dan niet alleen de ketting zelf, maar ook alle andere Jelly’s met dezelfde kleur als de ketting.

In het scorebord bovenaan het speelbord staat telkens wat je opdracht is van het level: je ziet welke kleur Jelly’s er weggespeeld moeten worden en hoeveel er nog te gaan zijn. Heb je alle benodigde boontjes van die kleur weggespeeldAls dit lukt, dan heb je het level gehaald. Hoe hoger het level, des te hoger de verdubbelaar voor je score. Zo krijg je nog meer punten!

Jelly Madness Puntentelling

Voor iedere ketting die je wegspeelt ontvang je 20 punten per Jelly. Iedere volgende Jelly in de ketting is 10 punten extra waard. De eerste Jelly levert je dus 20 punten op, de tweede 30, de derde 40 enzovoort. Voor Jelly’s die je met een bonus verwijdert verdien je geen extra punten, dus maak je kettingen zo lang mogelijk. Hoe hoger het level, des te hoger de verdubbelaar van je score.